Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
E nxehim paraprakisht furrën në 175 gradë.
E lyejmë me yndyrë dhe miell tepsinë ku do e pjekim.
Në një tas të madh, bashkojmë gjalpin dhe sheqerin në një masë kremoze.
Rrahim brenda vezët, pastaj e përziejmë me gjysmë luge çaji vanilje.
Kombinojmë miellin, kremin e tartarit dhe kakaon dhe i përziejmë mirë në rrahësen e vezëve.
I hedhim brenda arra.
Përhapim gjysmën e kësaj përzierjeje në fund të tepsisë që e kemi bërë gati për pjekje.
Bëjmë shtresën e mesit.
Në një tas mesatar, përziejmë bashkë kokosin, qumështin e kondensuar dhe një lugë gjelle vanilje.
Shtrojmë me kujdes një shtresë të hollë mbi shtresën e çokollatës në tepsi.
Sipër i hedhim çokollatën e mbetur dhe e përhapim mirë.
E pjekim për 45 deri në 50 minuta në furrën që është nxehur që më parë, derisa pjesa sipër të mos shkëlqejë.
E lemë të ftohet në tepsi përpara se ta presim në copa.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment