Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
E nxehim paraprakisht furrën në 175 gradë.
E lyejmë me yndyrë dhe miell tepsinë ku do e pjekim.
Në një tas të madh, bashkojmë gjalpin dhe sheqerin në një masë kremoze.
Rrahim brenda vezët, pastaj e përziejmë me gjysmë luge çaji vanilje.
Kombinojmë miellin, kremin e tartarit dhe kakaon dhe i përziejmë mirë në rrahësen e vezëve.
I hedhim brenda arra.
Përhapim gjysmën e kësaj përzierjeje në fund të tepsisë që e kemi bërë gati për pjekje.
Bëjmë shtresën e mesit.
Në një tas mesatar, përziejmë bashkë kokosin, qumështin e kondensuar dhe një lugë gjelle vanilje.
Shtrojmë me kujdes një shtresë të hollë mbi shtresën e çokollatës në tepsi.
Sipër i hedhim çokollatën e mbetur dhe e përhapim mirë.
E pjekim për 45 deri në 50 minuta në furrën që është nxehur që më parë, derisa pjesa sipër të mos shkëlqejë.
E lemë të ftohet në tepsi përpara se ta presim në copa.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment