Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 160 gradë gradë.
Lyeni një tavë me miell në sipërfaqe dhe shtroni petën për ëmbëlsirë.
Shtypni brumin nga poshtë dhe ngjiteni mirë mbi tavë.
Pjesën e mbetur jashtë tavës vendoseni në tavolinën e punës dhe përdoreni më vonë për dekorim.
Futeni brumin e tepruar në frigorifer deri sa të përdoret.
Petën e tavës futeni në furrë dhe piqeni për 12 - 14 minuta.
Ndërkohë, në një tas të madh përzieni sheqerin, shurupin, vezët, gjalpin, uiskin dhe kripën dhe përzijini mirë.
Nxirreni nga furra petën dhe lyejeni me të bardhëne vezës.
Përhapni arrat amerikane në mënyrë të barabartë mbi petë dhe sipër derdhni përzierjen e përgatitur.
Piqeni për 35 minuta ose derisa mbushja të bëhet ngjyrë kafe e artë.
Më pas nxirreni nga furra dhe lereni të ftohet deri pak minuta para se të sherbehet.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment