Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 160 gradë gradë.
Lyeni një tavë me miell në sipërfaqe dhe shtroni petën për ëmbëlsirë.
Shtypni brumin nga poshtë dhe ngjiteni mirë mbi tavë.
Pjesën e mbetur jashtë tavës vendoseni në tavolinën e punës dhe përdoreni më vonë për dekorim.
Futeni brumin e tepruar në frigorifer deri sa të përdoret.
Petën e tavës futeni në furrë dhe piqeni për 12 - 14 minuta.
Ndërkohë, në një tas të madh përzieni sheqerin, shurupin, vezët, gjalpin, uiskin dhe kripën dhe përzijini mirë.
Nxirreni nga furra petën dhe lyejeni me të bardhëne vezës.
Përhapni arrat amerikane në mënyrë të barabartë mbi petë dhe sipër derdhni përzierjen e përgatitur.
Piqeni për 35 minuta ose derisa mbushja të bëhet ngjyrë kafe e artë.
Më pas nxirreni nga furra dhe lereni të ftohet deri pak minuta para se të sherbehet.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment