1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
2.Në një enë bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën, kanellën, kripën dhe sheqerin. I përzieni mirë.
3.Në një enë tjetër kombinoni gjalpin e shkrirë, qumështin, mjaltin, vaniljen, vezët dhe bananet. I përzieni mirë derisa përbërësit të jenë homogjenizuar.
4.Tek mielli krijoni një hapsirë në mes dhe shtoni masën me vezë që sapo përgatitët.
5.E përzieni edhe njëherë masën dhe me ndihmën e një luge e vendosni në format specifike për muffins.
6.I fusni në furrë përreth 20 minuta.
7.Sapo të jenë gati i lini të ftohen për 5 minuta dhe më pas mund t’i shijoni!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment