Duhet t’i provoni, karrota dhe rrepa të bardha turshi
500 gram karrota
500 gram rrepa të bardha
2 lugë çaji kripë
1/2 filxhan me sheqer
1 filxhan me uthull
1 filxhan me ujë
Në një tas të madh bashkoni karrotat, rrepat e bardha dhe kripën. Duke përdorur duart, masazhoni butësisht karrotat dhe rrepkat derisa të fillojnë të bëhen të buta, rreth 4-5 minuta.
Në një tenxhere ngrohni ujin, uthullën dhe sheqerin derisa sheqeri të tretet.
Kaloni perimet e përgatitura në një kavanoz të madh dhe hidhni sipër përzierjen e ngrohtë të uthullës. Mbylleni dhe ruani në frigoriferin tuaj deri në 5 javë, ose edhe më shumë pasi shija vetëm u shtohet.
Perimet turshi (karrota dhe rrepa) shkojnë me gjithçka, por ne do t’ju sugjeronim t’i shoqëronit me një supë të ngrohtë dimri ose thjeshtë si një përbërës shtesë për sanduiçin tuaj të preferuar.
Një studim i ri nga McMaster University në Kanada ka hedhur poshtë idenë e përhapur prej vitesh se konsumimi i mishit është i rrezikshëm për shëndetin. Sipas hulumtimit, ngrënia e mishit nuk lidhet me rrezik më të madh vdekjeje,...
☕️❌ Shkencëtarët kanë zbuluar se pirja e kafesë ndërkohë që merr antibiotikë mund ta bëjë trajtimin më pak efektiv. Studimi tregoi se tek bakteri E. coli, i cili shpesh shkakton infeksione, kafeina pengon hyrjen e disa antibiotikëve, si ciprofloksacina....
Një ngjarje e rëndë ka tronditur Louisianën dhe Floridën në SHBA: dy persona kanë ndërruar jetë pasi konsumuan goca deti të papërpunuara të infektuara me bakterin e rrezikshëm Vibrio vulnificus, i njohur ndryshe si “bakteri ngrënës i mishit”. Ky...
Lini një koment