Duhet t’i provoni, karrota dhe rrepa të bardha turshi
500 gram karrota
500 gram rrepa të bardha
2 lugë çaji kripë
1/2 filxhan me sheqer
1 filxhan me uthull
1 filxhan me ujë
Në një tas të madh bashkoni karrotat, rrepat e bardha dhe kripën. Duke përdorur duart, masazhoni butësisht karrotat dhe rrepkat derisa të fillojnë të bëhen të buta, rreth 4-5 minuta.
Në një tenxhere ngrohni ujin, uthullën dhe sheqerin derisa sheqeri të tretet.
Kaloni perimet e përgatitura në një kavanoz të madh dhe hidhni sipër përzierjen e ngrohtë të uthullës. Mbylleni dhe ruani në frigoriferin tuaj deri në 5 javë, ose edhe më shumë pasi shija vetëm u shtohet.
Perimet turshi (karrota dhe rrepa) shkojnë me gjithçka, por ne do t’ju sugjeronim t’i shoqëronit me një supë të ngrohtë dimri ose thjeshtë si një përbërës shtesë për sanduiçin tuaj të preferuar.
1. Karrota 🥕Përmban beta-karoten, një antioksidant që transformohet në vitaminë A dhe stimulon prodhimin e melaninës. Plus, mbron lëkurën nga dëmet e diellit. 2. Kajsitë, pjepri dhe mangoja 🧡Edhe këto janë të pasura me beta-karoten dhe ndihmojnë për një...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Lini një koment