Duhet t’i provoni, karrota dhe rrepa të bardha turshi
500 gram karrota
500 gram rrepa të bardha
2 lugë çaji kripë
1/2 filxhan me sheqer
1 filxhan me uthull
1 filxhan me ujë
Në një tas të madh bashkoni karrotat, rrepat e bardha dhe kripën. Duke përdorur duart, masazhoni butësisht karrotat dhe rrepkat derisa të fillojnë të bëhen të buta, rreth 4-5 minuta.
Në një tenxhere ngrohni ujin, uthullën dhe sheqerin derisa sheqeri të tretet.
Kaloni perimet e përgatitura në një kavanoz të madh dhe hidhni sipër përzierjen e ngrohtë të uthullës. Mbylleni dhe ruani në frigoriferin tuaj deri në 5 javë, ose edhe më shumë pasi shija vetëm u shtohet.
Perimet turshi (karrota dhe rrepa) shkojnë me gjithçka, por ne do t’ju sugjeronim t’i shoqëronit me një supë të ngrohtë dimri ose thjeshtë si një përbërës shtesë për sanduiçin tuaj të preferuar.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment