Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përfundimisht, kjo është receta ime e preferuar! Po ju a i rezistoni dot? Hidhini një sy më poshtë dhe filloni nga puna për përgatitjet....
Në një tas mesatar përzieni vajin, uthullën, kripën, piperin, hudhrën dhe rigonin.
Në një enë vendosni filetot e pulës dhe i shtoni sipër salcën që përgatitët. I përzieni mirë me dorë në mënyrë që të marinohen siç duhen.
Mbylleni tasin me një kapak dhe i lini në frigorifer për 30 minuta.
Ndërkohë përgatisni perimet tuaja duke i alrë dhe duke i prerë në feta rrumbullake.
E mira do ishte t’i piqnit në një skarë, por nëse nuk keni një të tillë atëherë piqini në furrë.
I shtroni në një tavë, i shtoni sipër vaj ulliri, hudhra dhe i lini në furrë për 25 minuta. Në skarë mjaftojnë 5 minuta nga secila anë.
Filetot e pulës i fusni në një tavë tjetër pasi kërkojnë pak më shumë kohë për t’u pjekur. I fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 170 gradë celsius.
Në fund i shërbeni filetot me perimet e pjekura dhe sipër i shtoni pak borzilok të freskët. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment