Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Fileton e peshkut priteni përgjysmë së për gjeri, pastrojeni dhe spërkateni me lëng limoni.
Në çdo copë të peshkut vendosni një copë kajsie, pastaj mishin bëjeni role dhe kapeni me një kurse dhëmbësh, lyheni me vaj, skuqeni dhe pasi të jenë skuqur hiqini nga zjarri.
Preshi, domatet dhe specat pritini në kuadrate, ndërsa hudhrat grihini shumë imët.
Zieni orizin në ujë me kripë, ndërsa lëvoren e limonit griheni imët në rende.
Në pak vaj kaurdiset preshin dhe hudhrat, shtoni specat, pastaj domatet dhe kaurdisini derisa të zbuten të gjitha perimet.
Perimet e kaurdisura bashkojini me oriz, shtohen erëza sipas dëshirës.
Hidhni perimet brenda mishit të filetove të peshk dhe vendosini në tavë derisa të piqen
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment