Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 150 ° C dhe vendosni gjizën në një sitë të veshur me letër kuzhine për t'u kulluar.
Ndërkohë, vendosni vajin dhe domatet në një tavë pjekjeje dhe hidhni sipër hudhër dhe trumzë për marinim.
Piqini për 1 orë, duke e kthyer pas 30 minutash, derisa të zbuten domatet.
Hiqini nga furra dhe lerini të ftohn pak.
Kthejeni furrën deri në 220 ° C.
Vini pasten në një fletë për pjekje dhe priteni në mes me një pirun, pastaj të vendoseni në furrë për 5 minuta.
Uleni poshtë nëse pasta ngrihet lart pastaj lyejeni me një vezë të rrahur pak.
Kthejeni në furrë për 5 minuta dhe përzieni djathin parmixhano dhe borzilokun në gjizë.
Vendosni domatet e pjekura sipër, hidhni trumzën dhe piqni për 10-15 minuta.
Hiqeni nga furra dhe ftoheni për 5 minuta.
Sherbejeni me vaj dhe majdanoz sipër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment