Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 150 ° C dhe vendosni gjizën në një sitë të veshur me letër kuzhine për t'u kulluar.
Ndërkohë, vendosni vajin dhe domatet në një tavë pjekjeje dhe hidhni sipër hudhër dhe trumzë për marinim.
Piqini për 1 orë, duke e kthyer pas 30 minutash, derisa të zbuten domatet.
Hiqini nga furra dhe lerini të ftohn pak.
Kthejeni furrën deri në 220 ° C.
Vini pasten në një fletë për pjekje dhe priteni në mes me një pirun, pastaj të vendoseni në furrë për 5 minuta.
Uleni poshtë nëse pasta ngrihet lart pastaj lyejeni me një vezë të rrahur pak.
Kthejeni në furrë për 5 minuta dhe përzieni djathin parmixhano dhe borzilokun në gjizë.
Vendosni domatet e pjekura sipër, hidhni trumzën dhe piqni për 10-15 minuta.
Hiqeni nga furra dhe ftoheni për 5 minuta.
Sherbejeni me vaj dhe majdanoz sipër.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment