Coq au Vin (Pulë në Verë të Kuqe)
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Pritini dardhat në mes.
Hiqini farat dhe bëjuni gjysmave të dardhave nga një zgavër me ndihmën e një luge gjelle.
Grini tulin e hequr dhe përziejeni me gorgonzolën, kripën, piperin cayenne dhe bajamet e prera në feta deri sa të keni një përzierje homogjene.
Mbushini dardhat me këtë përzierje, vendosini në një tavë balte të lyer me gjalpë dhe piqini në furrë në 200 gradë deri sa të fillojnë të marrin ngjyrë.
Pastaj shërbejini në pjatë me dekore të ndryshme.
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Në një tas të madh, vendosim sallatën e përzier, avokadon e prerë në feta dhe salmonin e tymosur. Shtojmë lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripë dhe piper sipas shijes. E përziejmë lehtë për të ruajtur strukturën e përbërësve....
Skuqim spinaqin dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa spinaqi të zbutet. E heqim nga zjarri dhe e përziejmë me ricottën dhe djathin parmixhan, duke shtuar kripë dhe piper sipas shijes. Vendosim një lugë nga kjo...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment