Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pritini dardhat në mes.
Hiqini farat dhe bëjuni gjysmave të dardhave nga një zgavër me ndihmën e një luge gjelle.
Grini tulin e hequr dhe përziejeni me gorgonzolën, kripën, piperin cayenne dhe bajamet e prera në feta deri sa të keni një përzierje homogjene.
Mbushini dardhat me këtë përzierje, vendosini në një tavë balte të lyer me gjalpë dhe piqini në furrë në 200 gradë deri sa të fillojnë të marrin ngjyrë.
Pastaj shërbejini në pjatë me dekore të ndryshme.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment