Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të mesme, hidhni një gotë me ujë të vlojë.
Shtoni kripën, sheqerin, manaferrat me gjalpë, kokrrat e piperit, dhe 1 gjethe dafine.
Përzijeni për të shpërndarë kripën dhe sheqerin.
Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni 3 gota me ujë të ftohtë.
Shtoni merlucin e konservuar në një tigan të madh pjekje.
Hidhni salcën e ftohtë që përgatitet më lart mbi peshkun, duke e zhytur plotësisht në shëllirë.
Mbulojeni dhe ftoheni për 2 orë.
Hiqeni, pastaj hiqni shëllirën.
Në një tenxhere të mesme, shtoni merlucin dhe lëngun e peshkut.
Vendoseni mbi nxehtësi të ulët dhe sapo peshku fillon të ziejë, hiqeni nga nxehtësia.
Mbulojeni dhe lereni të pushoni derisa të gatuhet peshku, rreth 5 minuta.
Përdorni një lugë për të transferuar butësisht merlucin e gatuar në një pjatë.
Hiqni me kujdes copat e lëkurës dhe kockat dhe hidhni poshtë.
Në një tenxhere të mesme mbi ngrohjen mesatare, shkrini pak gjalpë.
Shtoni kopër dhe specin e kuq dhe lereni të skuqet për 5-7 minuta.
Shtoni qepët, gjethe e dafinës dhe specin dhe lereni të gatuhet 1 minutë.
Shtoni lëngun e peshkut dhe lereni të ziejnë për 12-15 minuta, deri sa qepët të zbuten.
Shtoni patatet dhe vazhdoni të gatuani edhe 10-12 minuta.
Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni kripën.
Ktheni peshkun në tenxhere për ta ngrohur dhe sherbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment