Sugjerojmë:

Çomlek me merluc dhe qepë të vogla

Koha e përgatitjes: 30 min Koha e gatimit: 1 orë

Ingredientët

  • 1/3 filxhan kripë
  • 1/4 filxhan sheqer
  • 5 manaferra me gjalpë
  • 5 kokrra piper i zi
  • 2 gjethe dafine
  • 2 gota merluc i konservuar
  • 3 gota lëng peshku
  • Gjalpë pa kripë
  • 1 filxhan kopër e copëtuar
  • Qepë margaritar (të vogla)
  • Speca të kuq
  • Patate të vogla të kuqe
  • 2 gota gjysmë e gjysmë

Udhëzimet

1

Në një tenxhere të mesme, hidhni një gotë me ujë të vlojë.

2

Shtoni kripën, sheqerin, manaferrat me gjalpë, kokrrat e piperit, dhe 1 gjethe dafine.

3

Përzijeni për të shpërndarë kripën dhe sheqerin.

4

Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni 3 gota me ujë të ftohtë.

5

Shtoni merlucin e konservuar në një tigan të madh pjekje.

6

Hidhni salcën e ftohtë që përgatitet më lart mbi peshkun, duke e zhytur plotësisht në shëllirë.

7

Mbulojeni dhe ftoheni për 2 orë.

8

Hiqeni, pastaj hiqni shëllirën.

9

Në një tenxhere të mesme, shtoni merlucin dhe lëngun e peshkut.

10

Vendoseni mbi nxehtësi të ulët dhe sapo peshku fillon të ziejë, hiqeni nga nxehtësia.

11

Mbulojeni dhe lereni të pushoni derisa të gatuhet peshku, rreth 5 minuta.

12

Përdorni një lugë për të transferuar butësisht merlucin e gatuar në një pjatë.

13

Hiqni me kujdes copat e lëkurës dhe kockat dhe hidhni poshtë.

14

Në një tenxhere të mesme mbi ngrohjen mesatare, shkrini pak gjalpë.

15

Shtoni kopër dhe specin e kuq dhe lereni të skuqet për 5-7 minuta.

16

Shtoni qepët, gjethe e dafinës dhe specin dhe lereni të gatuhet 1 minutë.

17

Shtoni lëngun e peshkut dhe lereni të ziejnë për 12-15 minuta, deri sa qepët të zbuten.

18

Shtoni patatet dhe vazhdoni të gatuani edhe 10-12 minuta.

19

Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni kripën.

20

Ktheni peshkun në tenxhere për ta ngrohur dhe sherbejeni menjëherë.

Lini një koment