Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të mesme, hidhni një gotë me ujë të vlojë.
Shtoni kripën, sheqerin, manaferrat me gjalpë, kokrrat e piperit, dhe 1 gjethe dafine.
Përzijeni për të shpërndarë kripën dhe sheqerin.
Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni 3 gota me ujë të ftohtë.
Shtoni merlucin e konservuar në një tigan të madh pjekje.
Hidhni salcën e ftohtë që përgatitet më lart mbi peshkun, duke e zhytur plotësisht në shëllirë.
Mbulojeni dhe ftoheni për 2 orë.
Hiqeni, pastaj hiqni shëllirën.
Në një tenxhere të mesme, shtoni merlucin dhe lëngun e peshkut.
Vendoseni mbi nxehtësi të ulët dhe sapo peshku fillon të ziejë, hiqeni nga nxehtësia.
Mbulojeni dhe lereni të pushoni derisa të gatuhet peshku, rreth 5 minuta.
Përdorni një lugë për të transferuar butësisht merlucin e gatuar në një pjatë.
Hiqni me kujdes copat e lëkurës dhe kockat dhe hidhni poshtë.
Në një tenxhere të mesme mbi ngrohjen mesatare, shkrini pak gjalpë.
Shtoni kopër dhe specin e kuq dhe lereni të skuqet për 5-7 minuta.
Shtoni qepët, gjethe e dafinës dhe specin dhe lereni të gatuhet 1 minutë.
Shtoni lëngun e peshkut dhe lereni të ziejnë për 12-15 minuta, deri sa qepët të zbuten.
Shtoni patatet dhe vazhdoni të gatuani edhe 10-12 minuta.
Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni kripën.
Ktheni peshkun në tenxhere për ta ngrohur dhe sherbejeni menjëherë.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment