Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën.
Përgatsini një tigan me një letër pergamene dhe vendoseni mënjanë.
Pritini biskotat në gjysëm dhe vendosini në fletën e pjekjes.
Vendosni çokollaten siper dhe futeni të ngrohet rreth 30 sekonda, ose derisa çokollata fillon të shkrihet.
Mbuloni çokollatën e bardhë me bonbone.
Kthejeni tavën në furrë dhe lereni për 1-2 minuta, derisa bonbonet të jenë pjekur.
Hiqeni tiganin nga furra.
Shtoni manaferra dhe karamel në çdo copë bonbone.
Hidhni biskotat e mbetura sipër dhe sherbejini menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment