Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Shtroni një tavë me letër pergamene.
Në një tas të madh duke përdorur një mikser dore hidhni kremin sa të marrë formë të ngurtë.
Në një tjetër tas të madh hidhni kremin e djathit dhe kremin e kosit, pastaj shtoni sheqer pluhur, vanilje, dhe kripë.
Përzjeni kremrat e djathiit me vzët dhe krijoni një masë.
Hidhnicopat e Oreos dhe vendosnii në tavë të përgatitura.
Derdhni përzierjen e djathit të kremrave mbi to me një shpatull.
Shtoni sipër Oreot e grimcuara dhe futeni në frigorifer të ngrijë për 4 orë.
Kur të jetë ngrirë spërkateni me çokollatëne e shkrirë dhe shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment