Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ngroheni furrën në 350 gradë.
Vendosni në pjesën e poshtme të furrës një letër kuzhine.
Fusni biskotat në një blendër që ti copëtoni në thërrime.
Shtoni sheqer dhe gjalpë dhe përzijini deri sa të bëhet një kombinim homogjen.
Pjekeni përzierjen rreth 10 minuta dhe pastaj transferojeni në një tavë për ta ftohur plotësisht.
Për mbushjen:
Ulni temperaturën e furrës në 325 gradë.
Në një mikser elektrik me shpejtësi të mesme hidhni djathin dhe sheqerin të përzihen për rreth 3 minuta.
Shtoni miell, kripë dhe vanilje dhe i përzieni.
Pastaj shtoni vezët dhe rrihini fort deri sa të bëhen një me pjesën tjetër.
Në një tas tjetër, përzieni së bashku purenë e kungullit, kanellën, arrëmyshk dhe xhenxhefil.
Shtoni kremin e djathit në përzierjen e kungullit dhe përzieni së bashku derisa të përfshihen plotësisht.
Për të përgatitur cheescake përhapni kremin e djathit mbi shtresën e përgatitur të biskotave.
Sipër shtoni purenë e kungullit dhe futeni të piqet për 45-50 minuta.
Nxirreni tavën nga furra dhe lereni të ftohet 2-3 orë.
Më pas priteni në katrorë dhe shërbejeni.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment