Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 220 gradë dhe futni brenda një fletë pjekje.
Në tas të vogël, hidhni së bashku 1 vezë me 1 lugë gjelle ujë dhe lereni mënjanë.
Në një tas tjetër kombinoni ricotta, spinaq, borzilok, domate, piper të kuq, vezën e mbetur dhe kripë.
Ndajini petat në 4 copa të vogla dhe mbushini me përzierjen e ricottave në një anë.
Mbyllini petat me mbushjen brenda dhe shtypni skajet me pirun .
Transferojini në fletën e përgatitur për pjekje.
Spërkateni sipërfaqen e tyre me përzierjen e vezëve dhe me farat e susamit, nëse dëshironi.
Piqni deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 16 deri në 20 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment