1.Në një enë hidhni përbërësit për brumin pa mocarelën, përzijini mirë deri sa të formohet një masë homogjene brumi i butë.
2.Hidheni brumin në një hapësirë me pak miell dhe ngjesheni me dorë.
3.Lëreni brumin të vijë pak dhe më pas hapeni sërish me dorë në formë rrumbullake.
4.Me anë të prerëse brumi krijoni në mënyrë të rregullt disa prerje tek brumi që mund të jenë në katrorë të vegjël në mënyrë që të futen mes ndarjeve copat e mocarelës.
5.Ndërkohë përgatisni salcën e hudhrës duke përzierë në një enë përbërësit.
6.Hidheni salcën e krijuar sipër brumit dhe sigurohuni të futet edhe në çarjet që kemi krijuar.
7.Pasi mbaroni me salcën hidhni sipër mocarelën e prerë në copa të barabarta duke e vendosur mes të çarave të brumit.
8.Shtoni pak borzilok sipër dhe futeni në 200 gradë C për rreth 20 -25 minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment