Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Në një enë hidhni përbërësit për brumin pa mocarelën, përzijini mirë deri sa të formohet një masë homogjene brumi i butë.
2.Hidheni brumin në një hapësirë me pak miell dhe ngjesheni me dorë.
3.Lëreni brumin të vijë pak dhe më pas hapeni sërish me dorë në formë rrumbullake.
4.Me anë të prerëse brumi krijoni në mënyrë të rregullt disa prerje tek brumi që mund të jenë në katrorë të vegjël në mënyrë që të futen mes ndarjeve copat e mocarelës.
5.Ndërkohë përgatisni salcën e hudhrës duke përzierë në një enë përbërësit.
6.Hidheni salcën e krijuar sipër brumit dhe sigurohuni të futet edhe në çarjet që kemi krijuar.
7.Pasi mbaroni me salcën hidhni sipër mocarelën e prerë në copa të barabarta duke e vendosur mes të çarave të brumit.
8.Shtoni pak borzilok sipër dhe futeni në 200 gradë C për rreth 20 -25 minuta.
Receta nga: lumas_kitchen
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment