Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Në një tas të madh bashkoni miellin, kripën, pluhurin pjekës dhe sodën. I përzieni mirë.
3.Në një tas tjetër bashkoni vajin, lëkurën dhe lëngun e limonit, vezët dhe trazojini vazhdimisht.
4.Tani i bashkoni të dy masat bashkë, duke i shtuar edhe kungulleshkat.
5.I përzieni mirë me një mikser elektrik dhe shtrojeni masën në një tavë me madhësi mesatare (mundësisht përsëgjati).
6.E fusni tavën në furrë për 40-45 minuta.
7.Ndërkohë do të përgatisni salcën e shijshme, që shtohet sipër bukës.
8.Për këtë mjafton të bashkoni të gjithë përbërësit e saj që janë specifikuar në recetë dhe t’i përzieni mirë.
9.Sapo ta nxirrni bukën nga furra i shtoni sipër, salcën me limon. Kur të ftohet disi, filloni e prisni në feta të holla me ndihmën e një thike.
10.Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment