1.Domateve i hiqni lëkurën dhe i grini imët në një rende.
2.I kaloni në një tigan në zjarr mesatar dhe i përzieni vazhdimisht derisa domatet të treten.
3.Shtoni pak kripë.
4.Tani shtoni djathin e thërrmuar dhe i përzieni mirë.
5.Në një tas thyeni vezët, i përzieni me një pirun dhe ia shtoni domateve në tigan. Sapo vezët të jenë mpiksur, e hiqni fërgesën nga zjarri.
6.Në një tigan tjetër skuqni vajin e ullirit me gjalpin.
7.Ndërkohë merrni bukën, e prisni në feta të vogla dhe i lyeni sipër me fërgesën.
8.I shtoni sipër pak nga gjalpi i skuqur secilës dhe pak piper. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment