Brokoli me mish pule dhe fara susami për një shije ndryshe
1 kg gjoks pule, i prerë në kubikë
3 qepë, të bardha vetëm, të prera hollë
2 lugë sheqer
1 lugë gjelle vaj susami
1 lugë gjelle verë të thatë
2 thelpinj hudhër, të grirë
1 lugë salcë soje
Pak xhenxhefil i freskët, i grirë
1 lugë gjelle, plus 1 lugë çaji niseshte misri
Rreth 1/3 filxhan ujë
5 - 6 gota lule brokoli dhe kërcellët e prerë në feta(mbani pak mënjanë)
3/4 deri në 1 lugë çaji piper të kuq, opsional
Kripë dhe piper i zi
3 lugë vaj perimesh
Fara susami për servirje, opsionale
Oriz jasemini, për servirje, opsionale
1.Në një enë mesatare, hidhni pulën me qepët, sheqerin, vajin e susamit, verën, salcën e sojës, rreth gjysmën e hudhrës, gjysmën e xhenxhefilit, 1 lugë çaji niseshte misri dhe 1 lugë çaji kripë.
2.Marinojeni në temperaturë dhome për 15 minuta. Përzieni 1 lugë gjelle niseshte misri me 1/3 filxhan ujë në një tas të vogël dhe rezervojeni.
3.Në një tigan hidhni 1 lugë gjelle me vaj perimesh dhe nxeheni.
4.Shtoni kërcellin e brokolit dhe skuqeni për 30 sekonda.
5.Shtoni hudhrën dhe xhenxhefilin e mbetur, 2 lugë ujë, 1/4 lugë çaji kripë dhe pak piper të zi.
6.Skuqeni rreth 2 minuta dhet ransferojeni në një pjatë.
7.Merrni tiganin përsëri dhe ngrohni 2 lugë gjelle vaj perimesh.
8.Shtoni mishin e pulës dhe piperin e kuq dhe skuqeni derisa mishi të pak ngjyrë kafe, rreth 3 minuta.
9.Kthejeni brokolin dhe përzierjen e rezervuar të niseshtesë së misrit dhe lëreni të ziejë sa të trashet.
10.Shtoni më shumë ujë nëse keni nevojë për të holluar salcën, nëse është e nevojshme.
11.Shtoni kripë e piper për shije nëse dëshironi.
12.Pasi keni mbaruar hidheni mishin në pjata servirje dhe sipër hidhni pak fara susami.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment