Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, hidhni majonezë, vaj, ajkë, hudhra, dhe specin e kuq.
Shtoni brinjët e viçit dhe mbuloni enën me mbyllje plastike dhe lereni të ftohet gjithë natën.
Një orë para gatimit, hiqni brinjët nga frigoriferi, vendosni një mbajtëse në qendër të furrës së ngrohur paraprakisht në 180 gradë.
Transferoni brinjët në një fletë pjekjeje dhe futini në furrë për 60-70 minuta derisa mishi të ketë marrë ngjyrë kafe.
Kur mbaroni gatimin, transferoni brinjët në një pjatë dhe dekorijini me fetat e qepëve dhe shërbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment