Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Të shijshme, por edhe të thjeshta për t’u përgatitur. Më poshtë do të gjeni recetën e bonboneve me çokollatë dhe fistikë të copëtuar. Shumë i rëndësishëm është mjalti në këtë recetë si dhe lajthitë. Kujdes me kohën e ftohjes në frigorifer!
Thyeni çokollatën, shtojeni në një tigan ose tenxhere bashkë me gjalpin e prerë në copa, mjaltin dhe qumështin. Më pas shkrijini në një banjëmari, përziejni herë pas here me një rrahëse vezësh derisa të merrni një përzierje të butë dhe homogjene.
Lëreni të ftohet për 10 minuta.
Hiquni cipën lajthive dhe grijni. Më pas copëtoni biskotat dhe shtojini së bashku me lajthitë tek përzierja me çokollatë.
Transferojeni përbërjen në një enë, mbulojeni me qese kuzhine dhe lëreni në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Më pas, nxirreni përbërjen nga frigoriferi dhe formoni toptha të vegjël.
Hidhni fistikët e copëtuar në një pjatë dhe kaloni aty topthat e bonboneve derisa të mbulohen mirë.
Ftohini në frigorifer edhe për 30 minuta të tjera.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment