1.Fillimisht rrahim vezët me pirun dhe shtojmë pak kripë e nenexhik.
2.Më pas shtojmë miellin pjesë-pjesë aq sa shihni që formohet një brumë si i byrekut.
3.Vendosim në zjarr mesatar tiganin dhe shtojmë vajin.
4.Pasi është nxehur mirë, skuqim topthat e vegjël të formuar nga brumi. Topthat bëjini sa një arrë pasi ato kur skuqen fryhen dhe marrin ngjyrë të artë.
5.Nëse i doni të zbutur në kos i vendosni të nxehta, nëse i doni kërce prisni sa të ftohen pak.
6.Bobollaqet pasi janë skuqur i vendosim në kos duke shtuar sipër vaj ulliri. Nëse dëshironi tek brumi mund të shtoni edhe djathë të bardhë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment