Sugjerojmë:

Bobollaqe nga kuzhina gjirokastrite: Ja receta

2 vezë
Miell
Kripë
Nenexhik
Kos
Vaj ulliri

1.Fillimisht rrahim vezët me pirun dhe shtojmë pak kripë e nenexhik.

2.Më pas shtojmë miellin pjesë-pjesë aq sa shihni që formohet një brumë si i byrekut.

3.Vendosim në zjarr mesatar tiganin dhe shtojmë vajin.

4.Pasi është nxehur mirë, skuqim topthat e vegjël të formuar nga brumi. Topthat bëjini sa një arrë pasi ato kur skuqen fryhen dhe marrin ngjyrë të artë.

5.Nëse i doni të zbutur në kos i vendosni të nxehta, nëse i doni kërce prisni sa të ftohen pak.

6.Bobollaqet pasi janë skuqur i vendosim në kos duke shtuar sipër vaj ulliri. Nëse dëshironi tek brumi mund të shtoni edhe djathë të bardhë.

Lini një koment