Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Në një tas rrihni të bardhën e vezëve derisa të bëhet pastë. Shtoni ngadalë sheqerin dhe përzijeni deri sa të shkrihet.
Shtoni në tas sheqer pluhur dhe miell bajamesh.
Përzijeni deri sa të krijohet një brumë i butë dhe ndajeni në dy enë.
Në njërën enë shtoni pak ngjyrues dhe jepini ngjyrë rozë.
Më pas të dyja enët e brumit hidhini në qese plastike dhe hapni pjesën e fundit që t’i përzjeni bashkë për të krijuar efekt dyngjyrësh.
Lëreni brumin të pushojë për 1 orë.
Pasi t’i keni përzjerë merrni një tepsi dhe hidhini me rrumbullakë të vegjël që t’i piqni.
Ngroheni furrën në 140 ºC lërini biskotat të piqen për 10-15 minuta deri sa të jenë rritur.
Pastaj nxirrini nga furra dhe lërini të ftohen për 10 minuta.
Më pas në një enë hidhni pak krem djathi, sheqer pluhur dhe qumësht. Përzijini deri sa të krijohet një krem.
Më pas hidheni kremin në një qese plastike dhe hapeni në fund.
Merrni biskotat dhe mbushini me kremin e përgatitur dhe reçel luleshtrydhe.
Macarons mbahen më mirë në frigorifer derisa të shërbehen.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment