Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 200 gradë C.
2.Vendosni biskotat në një tavë me fletë pjekje të lyer me vaj.
3.Futini në furrë të nxehur për 8 – 11 minuta ose deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
4.Vendosni proshutën në një tigan të madh, të thellë.
5.Në një tas të madh, rrihni vezët dhe qumështin.
6.Nxehni një tigan me vaj mbi nxehtësinë mesatare.
7.Hidhini vezët sipas pëlqimit tuaj.
8.Pritini biskotat e pjekura në mes dhe lyejini fetat me gjalpë. Shtoni brenda vezët e skuqura, proshutë dhe djathë.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment