Biskota me vanilje dhe gjalpë që mëngjesi juaj të bëhet përfekt
220 gram gjalpë
140 gram sheqer
1 ½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
4 lugë gjelle qumësht
¼ lugë çaji kripë
2 të verdha vezësh
280 gram miell
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Në një tas përzieni gjalpin, sheqerin dhe kripën derisa të kombinohen mirë. Shtoni të verdhat e vezëve dhe vaniljen.Shtoni miellin, qumështin dhe e punoni mirë masën.
3.Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine.
4.Masën e biskotave e fusni në një qese kuzhine, më pas shtypeni dhe formoni biskotat rrumbullake.
5.I fusni në furrë të piqen për 12-16 minuta duke i kontrolluar herë pas here.
6.Kur të jenë gati i lini të ftohen 5 minuta dhe më pas mund t’i shijoni. Ju bëftë mirë!
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment