Biskota me reçel, receta klasike e periudhës së Krishtlindjeve!
171 gram gjalpë jo i kripur, i butë
1 vezë e madhe
100 gram sheqer
224 gram miell
110 gram reçel sipas dëshirës
Ekstrakt vaniljeje
1/2 lugë çaji fryrës ëmbëlsirash
1/2 lugë çaji kripë
1.Ndizni furrën në temperaturë 176°C.
2.Shtroni letër furre në dy tepsia biskotash dhe lërini mënjanë.
3.Në një tas rrihni gjalpin dhe sheqerin për rreth 3 minuta.
4.Shtoni vezën dhe vaniljen dhe vazhdoni përzieni.
5.Shtoni përbërës të thatë në dy raunde derisa brumi të jetë homogjen.
6.Duke përdorur një lugë të vogël ose mesatare akulloreje, shpërndani brumin tek tepsiat.
7.Lini gjurmën e gishtit tuaj të madh në mesin e biskotës duke krijuar një gropëz.
8.Mbushni gropëzën me një lugë të vogël reçel.
9.Piqini biskotat përr rreth 13-14 minuta, ose deri sa skajet e biskotave të kenë marrë ngjyrë të artë.
10.Lërini të ftohen përpara se ti servirni.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment