Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
1.Të gjithë përbërësit i bashkoni në një tas gradualisht dhe i përzieni mirë (përveç hurmave).
2.E punoni mirë masën me dorë. Tasin e mbyllni me një qese plastike dhe e lini në frigorifer për 12 orë.
3.Të nesërmen i nxirrni.
4.Filloni e formoni disa toptha të vegjël. Brenda i fusni secilës nga një hurmë arabie.
5.Kështu veproni deri në fund, sa të mbarojë brumi i biskotave.
6.I radhisni në një tavë njëra pas tjerës dhe i fusni në furrë të piqen për 20 minuta në 180 gradë. Shijojini me një kafe ose çaj sipas dëshirës!
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment