Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një enë hedhim gjalpin me sheqerin dhe i rrahim mirë.
2.Më pas hedhim vezët dhe i rrahim për 2 minuta. Fillojmë dhe shtojmë ½ e masës së miellit ngadalë, që më parë e kemi përzierë me majanë dhe vaniljen.
3.Shtojmë qumështin dhe pjesën tjetër të miellit të ngelur. Vazhdojmë t’i trazojmë derisa të jenë bashkuar mirë të gjithë përbërësit dhe të jetë krijuar një masë homogjene.
4.Shtoni kripën.
5.Pastaj shtojmë copëzat e çokollatës dhe i përziejmë ngadalë që të përhapen në të gjithë masën.
6.Fillojmë dhe e ndajmë brumin në topa të vegjël. I vendosim në një tavë dhe me një distancë nga njëri- tjetri, në mënyrë që të mos bashkohen gjatë proçesit të pjekjes. Pasi i kemi bërë këto, u hedhim sipër copëzat e cokollatës.
7.Në përfundim i fusim në furrë që të piqen në temperaturë 180 gradë për 30 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment