Biskota me çokollatë për të shoqëruar kafenë e mëngjesit
200 gr sheqer
230 gr gjalpë
350 gr miell
200 ml qumësht
2 vezë
300 gr copëza çokollate të zezë
1 pako vanilje
1 pako maja per ëmbëlsira
Kripë
1.Në një enë hedhim gjalpin me sheqerin dhe i rrahim mirë.
2.Më pas hedhim vezët dhe i rrahim për 2 minuta. Fillojmë dhe shtojmë ½ e masës së miellit ngadalë, që më parë e kemi përzierë me majanë dhe vaniljen.
3.Shtojmë qumështin dhe pjesën tjetër të miellit të ngelur. Vazhdojmë t’i trazojmë derisa të jenë bashkuar mirë të gjithë përbërësit dhe të jetë krijuar një masë homogjene.
4.Shtoni kripën.
5.Pastaj shtojmë copëzat e çokollatës dhe i përziejmë ngadalë që të përhapen në të gjithë masën.
6.Fillojmë dhe e ndajmë brumin në topa të vegjël. I vendosim në një tavë dhe me një distancë nga njëri- tjetri, në mënyrë që të mos bashkohen gjatë proçesit të pjekjes. Pasi i kemi bërë këto, u hedhim sipër copëzat e cokollatës.
7.Në përfundim i fusim në furrë që të piqen në temperaturë 180 gradë për 30 minuta.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment