Biskota me çokollatë për të shoqëruar kafenë e mëngjesit
200 gr sheqer
230 gr gjalpë
350 gr miell
200 ml qumësht
2 vezë
300 gr copëza çokollate të zezë
1 pako vanilje
1 pako maja per ëmbëlsira
Kripë
1.Në një enë hedhim gjalpin me sheqerin dhe i rrahim mirë.
2.Më pas hedhim vezët dhe i rrahim për 2 minuta. Fillojmë dhe shtojmë ½ e masës së miellit ngadalë, që më parë e kemi përzierë me majanë dhe vaniljen.
3.Shtojmë qumështin dhe pjesën tjetër të miellit të ngelur. Vazhdojmë t’i trazojmë derisa të jenë bashkuar mirë të gjithë përbërësit dhe të jetë krijuar një masë homogjene.
4.Shtoni kripën.
5.Pastaj shtojmë copëzat e çokollatës dhe i përziejmë ngadalë që të përhapen në të gjithë masën.
6.Fillojmë dhe e ndajmë brumin në topa të vegjël. I vendosim në një tavë dhe me një distancë nga njëri- tjetri, në mënyrë që të mos bashkohen gjatë proçesit të pjekjes. Pasi i kemi bërë këto, u hedhim sipër copëzat e cokollatës.
7.Në përfundim i fusim në furrë që të piqen në temperaturë 180 gradë për 30 minuta.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment