Biskota me çokollatë për të shoqëruar kafenë e mëngjesit
200 gr sheqer
230 gr gjalpë
350 gr miell
200 ml qumësht
2 vezë
300 gr copëza çokollate të zezë
1 pako vanilje
1 pako maja per ëmbëlsira
Kripë
1.Në një enë hedhim gjalpin me sheqerin dhe i rrahim mirë.
2.Më pas hedhim vezët dhe i rrahim për 2 minuta. Fillojmë dhe shtojmë ½ e masës së miellit ngadalë, që më parë e kemi përzierë me majanë dhe vaniljen.
3.Shtojmë qumështin dhe pjesën tjetër të miellit të ngelur. Vazhdojmë t’i trazojmë derisa të jenë bashkuar mirë të gjithë përbërësit dhe të jetë krijuar një masë homogjene.
4.Shtoni kripën.
5.Pastaj shtojmë copëzat e çokollatës dhe i përziejmë ngadalë që të përhapen në të gjithë masën.
6.Fillojmë dhe e ndajmë brumin në topa të vegjël. I vendosim në një tavë dhe me një distancë nga njëri- tjetri, në mënyrë që të mos bashkohen gjatë proçesit të pjekjes. Pasi i kemi bërë këto, u hedhim sipër copëzat e cokollatës.
7.Në përfundim i fusim në furrë që të piqen në temperaturë 180 gradë për 30 minuta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment