Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
5 minuta kohë për të shijuar disa biskota të papara për mëngjes. Hidhi një sy recetës...
Në një tas shtypni me ndihmën e një piruni, dy bananet e qëruara më parë.
Tani shtoni tërshërën, arrën e kokosit dhe pluhurin pjekës.
I përzieni mirë dhe formoni me masën disa biskota rrumbullake.
I radhisni në një tavë njëra pas tjetrës, pasi keni vendosur më parë një letër kuzhine.
I fusni në furrë për 15-20 minuta në temperaturë 180 gradë. Biskotat janë gati për t’u shijuar!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment