Ngroheni furrën në 180Cdhe shtroni dy dy tava me fletë të mëdha pjekjeje. Rrihni gjalpin dhe sheqernat së bashku në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike, ose në një mikser derisa të kombinohen.
Thyejeni vezën dhe rriheni përsëri. Përzieni vaniljen, miellin, sodën, copat e çokollatës dhe ¼ lugë kripë deti të imët.
Ndajeni përzierjen në 10 topa me madhësi të barabartë midis pëllëmbëve të duarve tuaja. Vendoseni në tavat e përgatitura dhe piqini për 10-12 minuta derisa skajet të marrin ngjyrë kafe të artë.
Lëreni të ftohet pak, më pas kalojini në një raft teli dhe lërini të ftohen plotësisht, ose konsumojini të ngrohta me akullore.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento