Sugjerojmë:

Biftek viçi me karrota dhe selino që dreka të jetë e shijshme dhe e shëndetshme

Ingredientët

  • 1/3 filxhan miell
  • 1/2 lugë kripë
  • 1/2 lugë piper i zi
  • 1,5 kg mish viçi i zier (i prerë në copa)
  • 2 lugë gjelle vaj
  • 1/2 kupë verë e kuqe
  • 1 qepë e madhe
  • 2 - 4 kërcej selino
  • 1 kg patate të kuqe
  • 3 karota të mëdha
  • 2 lugë gjelle hudhër të grirë
  • 2 1/2 filxhan lëng viçi
  • 2 lugë gjelle pastë domate

Udhëzimet

1

Prisni të gjitha perimet në copa të vogla dhe lërini mënjanë.

2

Derdhni miellin dhe erëzat në një tas të madh dhe përziejini mirë.

3

Shtoni mishin e zier në përzierjen e miellit.

4

Përzijeni mishin derisa të gjitha pjesët të jenë veshur mirë.

5

Shtoni vajin në një tigan dhe vendoseni në sobë.

6

Hidhni mishin në tigan dhe lëreni të skuqet deri sa të marrë ngjyrë kafe.

7

Hiqeni mishin e pjekur dhe hidheni në tas të madh.

8

Hidhni verën në tigan dhe lëreni derisa pikat të jenë të trasha.

9

Shtoni mishin e skuqur përsëri në tigan.

10

Shtoni perimet e copëtuara në tigan dhe hidhni lëngun e mishit.

11

Shtoni më tej dhe pastën e domates dhe lëreni të ziejnë me kapak mbyllur deri sa perimet të jenë zier dhe mishi të zbutet.

12

Këtë biftek mund ta shërbeni dhe me oriz të zier.

Nutrition

  • 378 Calories

Lini një koment