Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Prisni të gjitha perimet në copa të vogla dhe lërini mënjanë.
Derdhni miellin dhe erëzat në një tas të madh dhe përziejini mirë.
Shtoni mishin e zier në përzierjen e miellit.
Përzijeni mishin derisa të gjitha pjesët të jenë veshur mirë.
Shtoni vajin në një tigan dhe vendoseni në sobë.
Hidhni mishin në tigan dhe lëreni të skuqet deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Hiqeni mishin e pjekur dhe hidheni në tas të madh.
Hidhni verën në tigan dhe lëreni derisa pikat të jenë të trasha.
Shtoni mishin e skuqur përsëri në tigan.
Shtoni perimet e copëtuara në tigan dhe hidhni lëngun e mishit.
Shtoni më tej dhe pastën e domates dhe lëreni të ziejnë me kapak mbyllur deri sa perimet të jenë zier dhe mishi të zbutet.
Këtë biftek mund ta shërbeni dhe me oriz të zier.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment