Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas përzieni verën e bardhë me salcë soje.
Marinoni filetot me kripë dhe piper.
Nxehni vaj ulliri pak në tigan dhe vendosni mishin të piqet në të dyja anët.
Hiqeni dhe lëreni të qëndrojë për 5 minuta gjatë gatimit të salcës.
Në të njëjtin tigan, hidhni verë dhe salcën e sojes dhe lerin të gatuhet.
Shtoni gjalpë dhe gatuajeni deri sa të shkrihet.
Shtoni hudhër, xhenxhefil dhe qepë.
Kthejeni mishin në tigan dhe përzijeni sa të vishet mirë me salcë.
Shërbyer me patate.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment