Biftek me me karrota dhe patate për një super vakt me familjen tuaj!
¼ filxhan miell
2 kg biftek
3 lugë vaj
1 qepë, të prerë në kubikë
5 thelpinj hudhër, të grirë
Gjysëm kanaçe paste domatesh
3 gota ujë
½ kg patate të kuqe ose të bardha, të prera në copa
1kg majdanoz, të prerë në copa
½ kg karrota
1½ lugë çaji kripë
1lugë çaji piper
1 lugë gjelle uthull të bardhë
Trumzë për dekor
1.Në një tas të madh, bashkoni miellin me pak kripë dhe piper.
2.Shtoni mishin në miell, duke e përzier për të veshur secilën copë.
3.Në një tenxhere të madhe, ngrohni 2 lugë vaj perimesh në nxehtësi mesatare. Në grupe, shtoni një shtresë të vetme të mishit në tenxhere dhe lëreni deri sa të marrë ngjyrë kafe në të gjitha anët (5-6 minuta). Transferoni mishin e skuqur në një pjatë dhe përsëriteni me grupin tjetër.
4.Pasi të gjithë mishi të jetë skuqur lëreni mënjanë, shtoni lugën e mbetur të vajit vegjetal, qepën, hudhrën dhe pastën e domates. Kaurdiseni derisa të jetë aromatik (rreth 2 minuta).
5.Shtoni 3 gota ujë dhe lëreni të ziejnë, duke gërvishtur copat e skuqura nga fundi i tiganit kur fillon të ziejnë. Shtoni mishin e viçi, patate, karota, kripë dhe piper.
6.Ulni nxehtësinë dhe mbulojini të ziejë për 2-3 orë, derisa mishi të bëhet i butë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment