Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Beshameli është një salcë e dashur me shije delikate e përdorur për t’u dhënë shije pjatave të para e të dyta. Me origjinë franceze, shumë e përdorur tek lazanjat, kjo salcë mund të përgatitet me lehtësi edhe në shtëpi: le të shohim së bashku hap pas pas hapi se si përgatitet ajo në versionin vegan dhe atë pa gluten.
Beshameli në versioin vegan nuk parashikon përdorimin e qumështit dhe të gjalpit, prandaj në këtë version zëvendësohen me qumësht orizi dhe vaj ulliri ekstra të virgjër.
Përbërësit:
Përgatitja:
Vendosni qumështin të ziejë në një tenxhere dhe sapo të marrë valë, fikni sobën. Në një tenxhere tjetër përzieni miellin dhe vajin e ftohtë dhe vendosini në zjarr: sapo mielli të filloj të marrë ngjyrë shtoni qumështin gradualisht. Shtoni kripën, arrën moskat e piper sipas dëshirës, fikni sobën dhe përdoreni beshamelin në recetat tuaja të preferuara.
2. Beshamel pa gluten
Beshameli pa gluten nuk e parashikon përdorimin e miellit. Nëse përdorni miell orizi në recetën vegane mund të keni një salcë të përshtatshme për të gjithë:vegane e pa gluten.
Përbërësit
Përgatitja:
Nxehni qumështin në një tenxhere
Shkrini gjalpin në një tenxhere tjetër dhe shtoni më pas miellin e orizit. Përziejini disa minuta dhe më pas shtoni qumështin e ngrohtë. Lëreni për dy minuta dhe përziejeni vazhdimisht. Shtoni më pas edhe kripën e arrën moskat.
Nëse salca del shumë e trashë, shtojini edhe pak qumësht.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment