Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përzjeni së bashku sheqerin, ¼ filxhan kripë, piperin kokërr dhe 2 gota ujë të ngrohtë derisa të treten në një tas të madh.
Shtoni bërxollat e derrit dhe mbulojini me përzierjen e përgatitur dhe ftohini për të paktën 30 minuta.
Nxehni 2 lugë vaj në tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepën dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të marrin ngjyrë kafe, 8-10 minuta.
Shtoni uthull dhe përzijeni mirë.
Fshijeni tiganin dhe lërini mënjanë bërxollat.
Thajini bërxollat e derrit dhe nxehni një lugë gjelle vaj në ngrohje mesatare.
Ndërkohë zieni patatet 15 -18 minuta, duke shtuar lakrën gjatë 2 minutave të fundit të gatimit.
Thajini dhe kthejeni në tenxhere, duke shtuar gjalpë, qumësht, dhe ½ lugë çaji kripë dhe piper.
Shërbejini bërxollat me patate dhe qepët e skuqura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment