Bëjmë Ratatouille-t e famshme të Francës

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
Të gjithë, përfshirë fëmijët
Kalori:
200 kcal për porcion
Kungulleshka (2 mesatare)
Patëllxhan (1 i madh)
Speca të kuq (2)
Domate të freskëta (4)
Qepë (1 e madhe)
Hudhër (3 thelpinj)
Vaj ulliri
Borzilok i freskët
Kripë dhe piper
Trumzë dhe rigon

Përgatitja

Qepën dhe hudhrën i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë specat e prera në kubikë dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Ndërkohë, presim patëllxhanët, kungulleshkat dhe domatet në feta të holla. Shtojmë patëllxhanët dhe kungulleshkat në tigan, duke i përzier lehtë për disa minuta.

Shtojmë domatet dhe erëzat sipas shijes, si kripë, piper, trumzë dhe rigon. E mbulojmë tiganin dhe lëmë përzierjen të ziejë në zjarr të ulët për rreth 40 minuta, duke e përzier herë pas here.

Shoqërohet me: Bukë të freskët dhe djathë të butë si feta ose brie. Konsumohet si pjatë e dytë ose pjatë kryesore vegjetariane.

Komento