Qepën dhe hudhrën i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë specat e prera në kubikë dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Ndërkohë, presim patëllxhanët, kungulleshkat dhe domatet në feta të holla. Shtojmë patëllxhanët dhe kungulleshkat në tigan, duke i përzier lehtë për disa minuta.
Shtojmë domatet dhe erëzat sipas shijes, si kripë, piper, trumzë dhe rigon. E mbulojmë tiganin dhe lëmë përzierjen të ziejë në zjarr të ulët për rreth 40 minuta, duke e përzier herë pas here.
Shoqërohet me: Bukë të freskët dhe djathë të butë si feta ose brie. Konsumohet si pjatë e dytë ose pjatë kryesore vegjetariane.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento