Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Përgatitja
Qepën dhe hudhrën i skuqim lehtë në vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë specat e prera në kubikë dhe i gatuajmë derisa të zbuten. Ndërkohë, presim patëllxhanët, kungulleshkat dhe domatet në feta të holla. Shtojmë patëllxhanët dhe kungulleshkat në tigan, duke i përzier lehtë për disa minuta.
Shtojmë domatet dhe erëzat sipas shijes, si kripë, piper, trumzë dhe rigon. E mbulojmë tiganin dhe lëmë përzierjen të ziejë në zjarr të ulët për rreth 40 minuta, duke e përzier herë pas here.
Shoqërohet me: Bukë të freskët dhe djathë të butë si feta ose brie. Konsumohet si pjatë e dytë ose pjatë kryesore vegjetariane.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento