Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Hidhni në blender qepët, pasten e domateve, specat, xhenxhefil, hudhra, qimnon, koriandër dhe 1/2 lugë çaji kripë dhe piper derisa sa të formohet kremi.
Transferojeni në një tenxhere të ngadaltë.
Në të njëjtën tenxhere, shtoni supën, thjerrëzat, qumështin e kokosit dhe 1 filxhan ujë dhe përzijeni për të kombinuar.
Hidhni lulelakër në krye.
Zëvendësoni kapakun dhe lereni të ziejnë 5 - 8 orë në nxehtësi të ulët ose derisa thjerrëzat të jenë të zbutur.
Në tenxhere shtoni bizele, lëng limoni dhe 1/4 lugë çaji kripë.
Shërbejeni orizin me fistikë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment