Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hidhni në blender qepët, pasten e domateve, specat, xhenxhefil, hudhra, qimnon, koriandër dhe 1/2 lugë çaji kripë dhe piper derisa sa të formohet kremi.
Transferojeni në një tenxhere të ngadaltë.
Në të njëjtën tenxhere, shtoni supën, thjerrëzat, qumështin e kokosit dhe 1 filxhan ujë dhe përzijeni për të kombinuar.
Hidhni lulelakër në krye.
Zëvendësoni kapakun dhe lereni të ziejnë 5 - 8 orë në nxehtësi të ulët ose derisa thjerrëzat të jenë të zbutur.
Në tenxhere shtoni bizele, lëng limoni dhe 1/4 lugë çaji kripë.
Shërbejeni orizin me fistikë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment