Sugjerojmë:

Bathë të përgatitura me erëza të freskëta

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 8 orë

Ingredientët

  • 2 qepë mesatare
  • 1 kuti pastë domatesh
  • 1 kg speca
  • 4 copa xhenxhefil
  • 2 karafil hudhër
  • 2 lugë çaji qimnon
  • 2 lugë çaji koriandër
  • 2 filxhanë supë perimesh
  • 1 1/2 filxhan thjerrëza
  • 1 kuti qumësht kokosi
  • 3 filxhan lulelakra
  • 1 filxhan bizele te ngrira
  • 1 lugë çaji lëng limoni
  • Oriz Basmati i gatuar
  • 1 filxhan fistikë të pjekur të grirë
  • Kripë
  • Piper i zi

Udhëzimet

1

Hidhni në blender qepët, pasten e domateve, specat, xhenxhefil, hudhra, qimnon, koriandër dhe 1/2 lugë çaji kripë dhe piper derisa sa të formohet kremi.

2

Transferojeni në një tenxhere të ngadaltë.

3

Në të njëjtën tenxhere, shtoni supën, thjerrëzat, qumështin e kokosit dhe 1 filxhan ujë dhe përzijeni për të kombinuar.

4

Hidhni lulelakër në krye.

5

Zëvendësoni kapakun dhe lereni të ziejnë 5 - 8 orë në nxehtësi të ulët ose derisa thjerrëzat të jenë të zbutur.

6

Në tenxhere shtoni bizele, lëng limoni dhe 1/4 lugë çaji kripë.

7

Shërbejeni orizin me fistikë.

Lini një koment