Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan gatuani qepët dhe 2 karafil hudhër në pak vaj.
Pas pak minutësh, shtoni mishin e viçit të grirë, duke e ndarë atë me një lugë.
Shtoni brenda mishit pluhurin e specit djegës, qimnon, koriandër dhe miell.
Shtoni gjithashtu domatet, fasulet, rigon dhe kripë.
Vendosni një gjethe dafine në përzierje, mbulojeni me kapak dhe zieni për 30-45 minuta, duke e nxitur herë pas here.
Lereni të ftohet.
Ngroheni furrën në 200 ° C .
Hiqni copat në skaje të bagetës dhe priteni në 3-4 copa të barabarta.
Hiqni pjesët e tulit nga brenda bukës dhe mbusheni me salcën e përgatitur dhe futini në tavë.
Në një tas hidhni gjalpin e shkrirë me hudhër dhe majdanoz.
Lyejeni çdo copë buke me këtë përzierje.
Sipër shtoni edhe djathë çedar të grirë.
Futeni tavën në furrë të ngrohur dhe lerini të piqen për 10-12 minuta, derisa djathi ka shkrirë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment