Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Argjinaret e pastruara përvëlohen me ujë të valuar me kripë për 3-5 minuta që të mos nxihen.
Qepa grihet hollë dhe skuqet me vaj.
Hidhen domatet e qëruara nga cipa dhe skuqen pak.
Shtohen angjinaret, kripë e kopër.
Hidhet ujë sa të mbulohen dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të ngadaltë.
Kjo gjellë përgatitet dhe pa përdorur skuqjen.
Në tenxhere hidhen argjinaret e pastruara, qepë, vaj ulliri, kopër, domate, pak ujë dhe pastaj ziejnë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment