Ananas i pjekur në skarë me nutella dhe mascarpone
2 ananas të prerë në feta
2/3 filxhan mascarpone
1/2 lugë çaji vanilje
Nutella
3 lugë arra të copëtuara
6 lugë krem
Vaj ulliri
1.Përgatitni një tigan dhe vendoseni në ngrohje të mesme. 2.Lyejeni tiganin me vaj dhe fusni fetat e ananasit të skuqen rreth 3 minuta sa të marrin ngjyrë kafe. 3.Ndërsa ananasi gatuhet në një enë shtoni mascarpone dhe vanilje duke i përzier. 4.Në një tas tjetër përzjeni nutella dhe kremin dhe i vendosni në një mikrovalë për rreth 2 minuta që të përzihen më mirë. 5.Transferoni fetat e ananasit në një pjatë të madhe. 6.Hidhni dhe përzierjen e ngrohtë të nutellës me krem. 7.Pastaj hidhni dhe përzierjen e mascarpones dhe sipër shtoni arrat e grira.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment