Ja si mund të gatuani në shtëpi një supë verore me kos
60 gr oriz
800 ml ujë
10 gr kripë
1 kokërr vezë
60 gr miell
300 gr kos
40 gr gjalpë
10 gr nenexhik
1.Lani orizin, hidheni në një tenxhere me ujë e kripë dhe gatuajeni për rreth gjysmë ore ose deri kur të zbutet.
2.Përzieni miellin me kosin në një enë duke bërë kujdes që të mos krijohen kokrra, më pas shtoni vezën dhe përziejeni mirë. Shtoni disa lugë lëng nga tenxherja e orizit dhe përziejeni mirë, në mënyrë që masa të ngrohet.
3.Më pas masën me kos hidheni në tenxhere dhe duke e përzier vazhdimisht dhe lëreni të ziejë për rreth 10 minuta.
4.Shkrini gjapin në një tigan dhe hidhjani duke e përzier, supës.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment