Ja si mund të gatuani në shtëpi një supë verore me kos
60 gr oriz
800 ml ujë
10 gr kripë
1 kokërr vezë
60 gr miell
300 gr kos
40 gr gjalpë
10 gr nenexhik
1.Lani orizin, hidheni në një tenxhere me ujë e kripë dhe gatuajeni për rreth gjysmë ore ose deri kur të zbutet.
2.Përzieni miellin me kosin në një enë duke bërë kujdes që të mos krijohen kokrra, më pas shtoni vezën dhe përziejeni mirë. Shtoni disa lugë lëng nga tenxherja e orizit dhe përziejeni mirë, në mënyrë që masa të ngrohet.
3.Më pas masën me kos hidheni në tenxhere dhe duke e përzier vazhdimisht dhe lëreni të ziejë për rreth 10 minuta.
4.Shkrini gjapin në një tigan dhe hidhjani duke e përzier, supës.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment