Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një enë kombinoni panën, sheqerin, mascarponen dhe i rrihni mirë me një rrahës elektrik.
Kulloni komposton dhe lëngun ndajeni veç nga pjeshkat.
Lagni biskotat me lëngun e pjeshkës dhe i radhisni në një tavë. Sipër shtoni një shtresë me mascarpone, vendosni pjeshkët të prera në copa të vogla (jo të gjitha) dhe sipër tyre thërrmoni biskotat.
Përsëriteni këtë dy herë. Në fund e mbuloni tiramisunë me një shtresë maskarpone dhe disa feta pjeshke të radhitura njëra pas tjetrës.
E fusni tiramisunë në frigorifer. E mira do ishte ta konsumoni ditën tjetër pasi tiramisuja të jetë forcuar. Në të kundërt mund ta konsumoni pas 4 orësh. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment