Gjalpë bajamesh i përgatitur në shtëpi. Mjafton vetëm një mikser
Nuk ka efektet anësore të gjalpit të zakonshëm me prejardhje shtazore. Është i pasur me vitaminë B2 dhe kripëra minerale. Veç të tjerash, është një ‘banjë mirqenieje’, duke marrë parasysh cilësitë e bajameve, sidomos nëse janë biologjike.
Pasi ta keni përgatitur, shoqërojeni gjalpin e përgatitur me bukë ose bukë të thekur ose mund ta përdorni për përgatitjen e ëmbëlsirave, biskotave e rizotove.
2 gota bajame
Pak kripë
Si përatitet?
Parangrohni furrën në 200 gradë. Piqni bajamet për 10 minuta, hiqini nga furra dhe lërini të ftohen për disa minuta.
Vendosini në një robot kuzhine, hidhuni kripë dhe punojini 15 minuta, derisa të përftoni një përbërje homogjene dhe kremoze. Nëse gjatë punimit bajamet ngjiten në muret e robotit të kuzhinës, largojini me lugë dhe shtojini tek gjalpi.
Transfrojeni gjalpin në një vazo me mbyllje hermetike: mund ta ruani në temperaurën e ambientit për një javë.
Çfarë duhet të bëni për të normalizuar organizmin pas një nate ku e keni tejkaluar me ushqim, ëmbëlsira dhe alkool? Më poshtë keni listën e ushqimeve që do t’ju ndihmojnë të normalizoni dhe pastroni organizmin, në një dietë Detox....
Gjatë periudhës së shtatzanisë, të gjitha bëhemi shumë më të ndërgjegjshme për mënyrën tonë të të ushqyerit, se çfarë duhet të hamë e çfarë jo. Megjithatë, jo gjithmonë është e lehtë t’i kategorizosh ushqimet dhe pijet në çfarë DUHET...
Për të evituar infenksionet në veshka është ideale të konsumoni ushqime të shëndetshme që sigurojnë një larmi vitaminash, mineralesh dhe antioksidantësh që sigurojnë pastrimin e veshkave por që kanë sasi të vogla kaliumi dhe fosfori. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë mund të...
Lini një koment