Ju ka mbetur bukë? Bëni një fokaçe të shijshme me domate

Ju ka mbetur bukë? Bëni një fokaçe të shijshme me domate

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Në kuzhinë nuk hidhet asgjë: të gjitha ushqimet e mbetura mund të transformohen për të përgatitur pjata të reja dhe një prej tyrre është edhe buka. Nëse ju ka tepruar bukë, fokaçja me pomodorini është një zgjidhje e shijshme dhe me kosto minimale.

Ingredientët

  • Parangrohni furrën në 200 gradë, copëtoni bukën dhe vendoseni në një tas me ujë për 20 minuta.
  • Pas kësaj kohe, shtrydhni bukën duke u siguruar ta largoni gjithë ujin dhe vendoseni në një tepsi ku keni shtruar letër furre.
  • Lajini domatet pomodorini dhe pritini përgjysmë, shpërndajini tek sipërfaqja e bukës që e keni hapur në tepsi. Më pas spërkateni sipërfaqen me rigon dhe një lugë vaj ulliri e.v
  • Piqeni në furrë për gjysmë ore derisa sipërfaqja e saj të marrë ngjyrë të artë.

Lini një koment