Receta e ditës: Lazanja në formë zemre për të dashuruarit!
Lazanja në formë zemre
Persona: 2
Koha e përgatitjes: 20 minuta–Koha e gatimit: 40 minuta
Ingredientët
2 qepë të grira imët
2 thelpi hudhra
Pak rigon
200 gram mish të grirë
kripë dhe piper të zi
5 lugë gjelle salcë domatesh
2 gota ujë
150 gram rikota
150 gram mozarela
2 vezë
100 gram djathë parmexhano
pak majdanoz
Udhëzimet
1
Grini imët qepën dhe e skuqni me pak vaj. Shtoni hudhrat dhe rigonin.
2
Pasi qepa të jetë vyshkur shtoni mishin e grirë, kripën dhe piperin. E lini masën në zjarr derisa të trashet.
3
E trazoni mirë dhe më pas shtoni salcën e domateve. Shtoni edhe ujin.
4
Ndërkohë në një enë tjetër përzieni rikotën, mozarelën, vezën dhe djathin parmixhano. Shtoni pak majdanoz, kripë dhe piper.
5
Do të merrni një enë në formë zemre. Vendosni një shtresë petësh lazanja të gatshme. Vendosni një shtresë nga masa me mish dhe një shtresë tjetër nga masa me djathë që përgatitëm.
6
Vendosni një shtresë tjetër petësh. Përsëriteni dy herë mbushjen.
7
Në fund mblidhni cepat e petëve. E fusni në furrë për t’u pjekur në temperaturë 180 gradë celsius për 40 minuta. Ju bëftë mirë dhe mos harroni të dhuroni shumë dashuri!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment