Karkaleca deti me limon dhe hudhra

Karkaleca deti me limon dhe hudhra

Koha e përgatitjes: 15 min Koha e gatimit: 15 min

Ingredientët

  • 3/4 filxhan miell i bluar
  • Kripë
  • Piper
  • 3 lugë gjalpë të pakripur
  • Karkaleca
  • 2 thelpinj hudhër
  • Spec i kuq
  • Limon
  • Majdanoz i freskët

Udhëzimet

1

Në një tenxhere vini 3 gota ujë që të valojnë në nxehtësi të lartë.

2

Më pas hiqini kapakun dhe shtoni miell të bluar, 1 lugë çaji kripë dhe 1/2 lugë çaji piper.

3

Ulni nxehtësinë dhe përzijeni ujin më përbërësit për rreth 5 minuta.

4

Hiqeni tenxheren nga soba dhe lerëni të mbuluar me kapak të rrijë e ngrohtë.

5

Ndërkohë shtoni karkalecat e detit në ujin me kripë dhe piper.

6

Pastaj në një tigan shkrini 2 lugë gjelle gjalpë .

7

Shtoni karkalecat, hudhrat dhe specin e kuq dhe lërini për 3 - 4 minuta.

8

Hiqini nga soba dhe shtoni 2 lugë ujë, lëng limoni dhe majdanoz.

9

Perzijini mirë dhe më pas shtoni edhe ujin me kripë e pipër.

10

Pastaj hidheni në enën ku doni ta shërbeni dhe shoqërojeni me limon.

Lini një koment