Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 200 ° C.
Ngrohni 1 lugë çaji vaj në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepën dhe marinojeni me kripë dhe piper dhe gatuajeni 3 - 4 minuta.
Shtoni karrotat, xhenxhefil dhe 4 gota ujë dhe lerini të valojnë.
Ulni nxehtësinë dhe ziejeni derisa perimet janë të zbutur 15 - 20 minuta.
Duke përdorur një blender bëni pure përzierjen e perimeve.
Ndërkohë lyeni pitat me vajin e mbetur dhe spërkatni me salcë kerri dhe 1/8 lugë kripë.
Pritini pitat në copa trekëndëshe dhe futini në furrë të rrethuara me fletë pjekje.
Piqini deri sa të marrin kafe të artë, 8- 10 minuta.
Shpërndajeni supën në pjata dhe hidhni sipër kos dhe piper, nëse dëshironi.
Shërbejeni me pitet e pjekura.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment