Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni sallamin dhe gatuajeni duke e kthyer herë pas here, deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë, 6 - 8 minuta dhe pastaj transferojini në një pjatë.
Ulni nxehtësinë dhe shtoni mollët e prera.
Shpërndani qepët dhe lakrat rreth mollëve.
Marinojini me kripë dhe piper.
Gatuajini duke i nxitur herë pas here, derisa mollët marrin ngjyrë të artë 3-4 minuta.
Kthejini salcicet në tigan, duke i futur mes perimeve.
Shtoni mushtin dhe uthullen.
Gatuajini salçiçet deri sa të zbuten 18-20 minuta dhe sherbejini me sallatën.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment