Biftek me salcë soje dhe patate

Ingredientët

  • 5 fileto biftek viçi
  • 1/4 filxhan verë të bardhë
  • 1/4 filxhan salcë soje
  • Vaj ulliri
  • Kripë
  • Piper
  • 3 lugë gjelle gjalpë
  • 3 lugë qepë
  • 1 karafil hudhër
  • 1/2 lugë çaji xhenxhefil
  • Patate të skuqura, për servirje

Udhëzimet

1

Në një tas përzieni verën e bardhë me salcë soje.

2

Marinoni filetot me kripë dhe piper.

3

Nxehni vaj ulliri pak në tigan dhe vendosni mishin të piqet në të dyja anët.

4

Hiqeni dhe lëreni të qëndrojë për 5 minuta gjatë gatimit të salcës.

5

Në të njëjtin tigan, hidhni verë dhe salcën e sojes dhe lerin të gatuhet.

6

Shtoni gjalpë dhe gatuajeni deri sa të shkrihet.

7

Shtoni hudhër, xhenxhefil dhe qepë.

8

Kthejeni mishin në tigan dhe përzijeni sa të vishet mirë me salcë.

9

Shërbyer me patate.

Lini një koment