Në tryezën e Orinda Hutës: Si të gatuajmë ushqimin e preferuar të moderatores
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe moderatorja Orinda Huta nuk ka shumë naze sa i përket ushqimit, madje ajo ka zbuluar se bamjet janë një nga ushqimet e saj të preferuara.
Që të shijoni bamje me mish si Orinda, hidhini një sy recetës së mëposhtme:
Ingredientët
500 gr mish
1,5 kg bamje
2 filxhanë kafeje vaj
2 kokrra qepë
4-5 kokrra domate
Kripë
Piper i zi
Uthull 2-3 lugë gjelle
Majdanoz
Udhëzimet
1
Bamjet pastrohen duke u prerë bishtin në formë konike, spërkaten me uthull e kripë dhe lihen për disa kohë që t’u zbutet pushi.
2
Copat e mishit skuqen bashkë me qepët e grira hollë, pastaj shtohen domatet ose salcë domatesh.
3
Pasi të jenë përzier të gjitha së bashku, u hidhet kripë, piper i zi, fletë dafine dhe zihen në zjarr të ngadaltë për disa minuta.
4
Mishi vihet të zihet në të njëjtën kohë me bamjet.
5
Bamjet shpërlahen, kullohen dhe skuqen pak në tigan me yndyrë.
6
Në një tenxhere të cekët shtrohen feta domatesh, rreth e qark bamje të reshtura me bisht anash dhe majat në mes, duke spërkatur çdo rresht me majdanoz e piper të zi.
7
Në mes të tenxheres në vendin e zbrazët, vendoset mishi, hidhet lëngu, vihet brenda një pjatë porcelani e përmbysur në mënyrë që ato të ruajnë formën gjatë zierjes dhe pastaj kapaku.
8
Gjella vihet në zjarr të ngadaltë derisa të bëhet gati. Në fund ajo vendoset në pjata, ku në mes vihet mishi, ndërsa anash bamjet e rreshtuara bukur, duke u hedhur sipër lëngun e vet dhe majdanoz të grirë hollë.
Në botën e mirëqenies, një nga zakonet më të thjeshta, por edhe më efektive që mund të përvetësosh, është konsumimi i ujit me limon. Është i lehtë për t’u përgatitur, ekonomik dhe plot me përfitime shëndetësore. Por, përse kjo...
Çdo vit, më 1 tetor, festojmë Ditën Ndërkombëtare të Kafes, një ditë e dedikuar dashamirësve të kësaj pije magjepsëse! Kafeja ka një histori të gjatë që fillon në Etiopi, ku legjendat thonë se bariu Kaldi zbuloi efektet e saj...
Nëse keni dëgjuar për acidin folik, gjasat janë që ai të përmendet në lidhje me shtatzëninë. “Acidi folik mbështet zhvillimin e fetusit, duke reduktuar defektet e tubit nervor gjatë shtatzënisë,” thotë Reema Pillai, dietologe në Dietitian Fit. Por, “është...
Lini një koment