Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme, hidhni proshutën dhe gatuajeni rreth 8 minuta.
Hidhini fetat në një pjatë të veshur me peshqir dhe rezervoni rreth 2 lugë yndyre në tigan.
Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Rritni nxehtësinë në të lartë, pastaj shtoni pulën në tigan.
Gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë rreth 5 minuta, pastaj kthejeni dhe nga ana tjetër dhe gatuajini rreth 5 minuta më shumë.
Hiqeni pulën nga tigani dhe vendosni mënjanë.
Shtoni qepën dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni kërpudhat dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Gatuajini duke e nxitur shpesh, rreth 5 minuta.
Shtoni supë pule, krem, djathë parmixhano, trumzë dhe lëng limoni.
Vereni përzierjen të ziejë dhe lereni të gatuhet 5 minuta.
Kthejeni pulën në tigan dhe ziejeni derisa pula është gatuar, rreth 10 minuta më shumë.
Copëtoni proshutën dhe hidheni mbi mishin e pulës.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment